Atlar ve farelerin sindirim sistemi diğer canlılara göre farklılık gösterir. . Atların safra kesesi olmadığı için, atların karaciğerinde üretilen safra direk ince bağırsağa akar. Safra, yağların sindirilmesine yardımcı olur. Atlar geviş getirmezler.
Atların midesi vücuduna oranla daha küçük olduğu için, yedikleri yemler ve diğer şeyler uzun süre midesinde kalmaz. Atların yedikleri midelerinde 15 dakika kalır. Bu yüzden atların önünde sürekli yiyecek olması gerekir. Atların mideleri yemek borusuyla özel olarak bağlandığı için atlar kusmazlar. Atlar kusma eğilimi atların hastalanacakları ya da öleceklerini gösterir.
Kusma eylemi göstermeyen bir diğer canlı ise farelerdir. Kusma eylemi diyafram kas kontrolü ile ilgilidir. İnsanlar ve diğer canlılar diyafram kontrol yeteneğine sahiptir. Bu yüzden kusma eylemi gösterebilirler. Kusma midenin olası zehirli maddelere karşı hızlı tepki verip vücuttan dışarı atma eylemidir.
Bu şekilde zehirlenmelerin önüne geçilmiş olunur. Fareler diğer canlılar gibi diyafram kaslarını kontrol edemezler. Bu yüzden kusma yetenekleri yoktur. Farelerin 2 midesi bulunur. Bu 2 mide arasında bir zar bulunur. Bu zar farelerin kusmasına ve geğirmesine izin vermez. Zehirli fare yemleri ile fareleri kolayca zehirleyebilirsiniz. Zehirli yemi yiyen fare kusamadığı için kısa sürede ölür.
Zehrin etkisinden kusma ile kurtulamayan fareler zehre karşı tepki veremezler. Farelerin kusamama nedeni diyaframlarını kontrol edememesi ve 2 midesinin arasında zar bulunmasıdır.