Fakirhane

WhatsApp Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

01.03.2020
71
WhatsApp Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Tüm dünyada iki milyardan fazla kullanıcıya aktif olarak hizmet eden WhatsApp, günümüzde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olarak öne çıkıyor. Ancak bu kadar fazla insanın yer aldığı ve herkesin ücretsiz olarak faydalandığı platform, kimi teorilere göre pek çok güvenlik açığına sahip. WhatsApp’ın kullanıcı verilerini sattığı iddiaları günden güne sosyal medya üzerinde yaygınlaşmaya devam ediyor.

2014 yılında 19 milyar dolar gibi dev bir ücret karşılığında Facebook şirketi bünyesine dahil olan WhatsApp, güvenlik problemleri içerdiği iddiaları ile karşı karşıya. Özellikle de Facebook’un 2018 yılında gelişen Cambridge Analytica skandalının üzerine, WhatsApp’ın hiçbir gelir modeli olmaması kullanıcıların aklında çeşitli soru işaretleri doğuruyor.

Facebook çok hızlı bir şekilde bu skandal dolayısıyla kullanıcı kaybı yaşarken bu defa gözler şirketin diğer uygulamalarına çevrilmiş durumda. Facebook’ta ortaya çıkan güvenlik krizi, Instagram ve WhatsApp’da da yaşanabilir mi? Henüz ortada somut bir delil olmasa da bu durumun birçok WhatsApp kullanıcısını korkuttuğunu söylemek güç değil.

Adım Adım WhatsApp Hesabı Nasıl Silinir?

WhatsApp profilinizi tamamen ortadan kaldırmak ve yok etmek istiyorsanız yapmanız gereken işlemler oldukça basit. Ama öncesinde bu kararı alırken emin olup olmadığınızı etraflıca düşünmenizi tavsiye ederiz. Aksi halde geri dönüşü olmayan bir yola girmiş bulunacak ve halihazırda bulunan verilerinizi kaybetmiş olacaksınız.

WhatsApp Karanlık Mod

Eğer WhatsApp’ı tamamen telefonunuzdan kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz:

  1. WhatsApp uygulamasını açınız.
  2. Ayarlar sayfanıza giriniz.
  3. Hesap seçeneğine tıklayınız.
  4. Hesabını Sil butonunu seçiniz.
  5. Telefon numaranızı girerek bilgilerinizi teyit ediniz ve Hesabımı Sil butonuna yeniden tıklayınız.
  6. Önünüze çıkan listeden neden hesabınızı silmek istediğinizi seçiniz.
  7. Hesabımı Sil butonuna son kez tıklayınız.

Yapmanız gereken işlem bu kadar basit. Ancak yeniden hatırlatalım, bu kararı alırken oldukça iyi düşünmelisiniz. Çünkü kararınızdan vazgeçtiğinizde tüm WhatsApp gruplarından silinmiş olursunuz. Ayrıca mesaj geçmişiniz ve iCloud yedeklemeleriniz de çöpe gider.

WhatsApp’ta bulunan verilerinizin tamamının silinmesi 90 güne yakın bir süre alacaktır. Bu işlemin sonunda tamamen platform ile bağlarınız kopmuş olacak ve verileriniz silinecektir.

WhatsApp’ın güvenlik problemleri ile alakalı Telegram uygulamasının CEO’su Paver Durov’un verdiği demeci inceleyebilirsiniz!


BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Fakirhane, Bir Army İnovatif Medya Projesidir.