Efrahim: Merakla Beklenen Yeni Joker Filmini Eleştirmenleri Tam Anlamıyla İkiye Böldü!
Sanat

Merakla Beklenen Yeni Joker Filmini Eleştirmenleri Tam Anlamıyla İkiye Böldü!

Bildiğiniz üzere son birkaç yılın en çok merak edilen filmlerin biri olan Joker, çok yakın bir tarihte vizyona girecek! Son filmi You Were Never Really Here ile adından çokça konuşturan Joaquin Phoenix’in Arthur Fleck’i, yani Joker’i canlandıracağı bu filmde; Robert De Niro, Zazie Beetz, Shea Whigham, Bill Camp, Marc Maron gibi önemli oyuncular da yer alıyor.

Warner Bros.’un duyurduğu habere göre filmin sinopsisi şöyle;

Joker, ikonik bir kötü karakteri odak noktasına alıyor ve büyük ekranda daha önce görülmemiş orijinal bir hikâye anlatıyor. Toplum tarafından dışlanmış bir insan olan Arthur Fleck’in keşfi, sadece cesur bir karakter çalışması değil, aynı zamanda geniş kapsamda ele alınan eğitici bir masal.

DC Comics’in vazgeçilmez karakterlerinden biri olan Joker’in ortaya çıkış hikayesini anlatan ve başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı Joker filmi, eleştirmenleri tam anlamıyla ikiye böldü.

Birtakım eleştirmenler yeni Joker Joaquin Phoenix’in performansı için “dehşetli”, “büyüleyici”, “parmak ısırtan” gibi eleştirilerde bulunsa da diğer eleştirmenlere göre bu yeni film “muhtemelen sorumsuz bir manyaklık” damgasıyla eleştiriliyor.

İşte yeni Joker hakkında bazı eleştirmenlerin kısa yorumları;

Guardian Gazetesi: “mükemmel bir şekilde cesur.”

Total Film: “meydan okuyan ve tahrip edici.”

Time dergisinden Stephanie Zacharek: “Yönetmen Todd Phillips bize kültürümüzün boşluğu hakkında bir film izlettiğini düşünmemizi istiyor olabilir. Ama bize bunun çok ilkel bir örneğini sunuyor.”

Warner Bros. ise “Orijinal bir başlangıç öyküsü,” diye bahsediyor bu filmden. Elbette Warner Bros.’un dağıtımcı olduğunu düşünürsek çok fazla ikna olmuyoruz bu eleştiriye fakat yine de Joker’in bu senenin son çeyreğinde adından çokça söz ettireceği aşikar görünüyor.

Fragmanı bir hafta içerisinde 28 milyona yakın izlenen Joker filmi, ülkemizde 4 Ekim 2019 tarihinde vizyona girecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir