Ekşi Sözlük
Eğlence

Ekşi Sözlük Benzeri En İyi 5 Katılımcı Sözlük Sitesi

Herhangi bir konu ya da kavram üzerinde kendinize özgü tanımlar oluşturabileceğiniz Ekşi Sözlük, 1999 yılından bu yana başarıyla hizmet vermeye devam ediyor. Sedat Kapanoğlu’nun 15 Şubat 1999 tarihinde Pena başlığına girdiği entry ile yayın hayatına başlayan Ekşi Sözlük’ün günümüzde gitgide büyüdüğünü ve farklı alanlarda da servisler oluşturduğunu görüyoruz.

Ancak Ekşi Sözlük’te yazar olmak pek çok insan için oldukça meşakkatli ve zor bir iş diyebiliriz. Zira ilk çaylak olarak platformuna üye olup, entryleriniz editörler tarafından onaylandığı taktirde yazarlık mertebesine ulaşabiliyorsunuz. Kimileri için çaylak kalma süresi ise epeyce uzun olabiliyor. Eğer bu kadar beklemek için vaktiniz yoksa size Ekşi Sözlük benzeri bazı internet sitelerinden bahsedeceğiz. Her biri farklı misyonlar edinen bu sitelere göz atıp kendinize en uygun olanı seçebilir, derin sohbetlerin içine atlayabilirsiniz.

Ekşi Sözlük Benzeri Siteler

5. Dünya Sözlük

Dünya Sözlük

Coggito Sözlük’ün devamı niteliği taşıyan Dünya Sözlük, muhafazakar düşünceyi savunan bir mizah sitesidir. küfürsüz ve müstehcen olmayan içerikler bulmak, seviyeli tartışmaların içine girmek istiyorsanız Dünya Sözlük’e göz atabilirsiniz.

4. instela (İTÜ Sözlük)

instela

2004 yılında İTÜ Sözlük adı altında Çağatay Gürtürk tarafından kurulan sözlük sitesi, isminden de anlaşılabileceği üzere çoğunlukla İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerine hitap etmekteydi. Ancak 2015 yılında şirket bir karar alarak yurt dışına da açılabilmek amacıyla ismini instela olarak değiştirdi ve yayın politikasında birtakım değişiklikler aldı. Şu anda instela, neredeyse Ekşi Sözlük kadar ilgi gören bir platform haline geldi.

Not: instela sözlük formatı dışında Duyurular ve instela.fm formatlarıyla da hizmet vermektedir. Duyurular bölümünde platform ile ilgili gelişmeler paylaşılmakta; instela.fm’de ise yazarlar kendi özgün formatları ile internet radyoculuğu yapmaktadır.

3. Uludağ Sözlük

Uludağ Sözlük

Ekşi Sözlük sitesinden sonra sözlük formatlı web sitelerinin sıklıkla artmaya başlamasıyla birlikte 2005 yılında İsmail Alpen, Uludağ Sözlük’ü yarattı. “Ulu’lardan Ulu Bir Sözlük” sloganı ile hayatımıza giren Uludağ Sözlük, yıllardan beri aynı başarısını koruyarak hoş ve kullanışlı arayüzü ile kullanıcıların fikirlerini özgürce dile getirmesine imkan sağlamaktadır.

2. Dio

Onedio Dio

Onedio tarafından kurulan alternatif tartışma platformu Dio, Reddit ve Ekşi Sözlük formatlarının iç içe geçtiği kullanışlı bir mecra oluşturuyor. Oldukça hoş bir arayüze sahip olan Dio’da dilediğiniz her konuda başlık yaratabilir, yahut var olan başlıklara katılıp fikir ve eleştirilerinizi dile getirebilirsiniz. Bu sayede Onedio’dan farklı olarak Dio uygulamasında diğer yazarlar ile etkileşim içine girebilirsiniz.

1. İnci Sözlük

İnci Sözlük

2009 yılında Serkan İnci ve Uludağ Sözlük’ün sahibi İsmail Alpen tarafından kurulan İnci Sözlük, ilk yıllarında fikir özgürlüğü ve yaratıcı internet formatları üzerine oldukça nitelikli çalışmalar ortaya koydu. Günümüzde artık eski önemini kaybetmiş olsa da İnci Sözlük pek çok sanatçının ortaya çıkmasına ve Caps adlı mizah formatının yaratılmasına önayak oldu. İnci Sözlük ilk büyük çıkışlarını Okan Bayülgen’in, Fatih Portakal’ın ve daha pek çok ünlünün televizyon programlarına yaptığı ziyaretler ile yakaladı.

İnsanlığa Lanet, Kahpe, İnci Caps: Kutsal Mizah Kırbacı gibi üç adet kitap çıkaran İnci Sözlük ekibi aynı zamanda bir dönem Altıkırkbeş Yayınları etiketi ile kendi jargonlarını temsil eden Panpa adlı bir dergi oluşturdu.

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir