Jet Lag
Yaşam/Hobi,  Nedir ?

Zengin Hastalığı Olarak Bilinen Jet Lag Nedir?

Halk arasında çoğunlukla zengin hastalığı olarak bildiğimiz Jet Lag, esasında oldukça ciddi zihinsel karışıklara yol açan bir rahatsızlıktır. Buna ek olarak vücutta uykusuzluk ve aşırı yorgunluk hissi bırakan Jet Lag’in ne yazık ki tam olarak bir tedavisi bulunmuyor. İşte Jet Lag ile ilgili merak edilen tüm gerçekler…

Neden Jet Lag Oluruz?

Çoğunlukla uzun süreli uçuşlarda meydana gelen Jet Lag hastalığı, vücudun alıştığı zaman ritmi ile içinde bulunduğu zaman dilimine adapte olamaması halidir. Vücut saatiniz, yeni geldiğiniz coğrafyaya adapte olamaz ve böylelikle büyük bir senkron probleminin içine düşersiniz.

Jet Lag

En az bir gün boyunca hayata uyum sağlamanızı ve toparlamanızı engelleyecek bu zaman kayması hali için kesin bir tedavi yolu mümkün değildir. Fakat küçük birkaç egzersiz ile bu rahatsızlığı olabildiğince azaltma şansınız var. Ancak yine de tamamen ortadan kaldırmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını hatırlatalım.

Jet Lag’in Etkisi Ne Kadar Sürer?

Biyolojik saatinizin bozulmaya başlayacağı, uzun uçuş kaynaklı Jetlag rahatsızlığı 12 saat içerisinde etkilerini vücudunuz üzerinde göstermeye başlar. En iyi ihtimal ile bir gün sürecek bu ritim bozukluğu problemi, en kötü ihtimalle birkaç gün boyunca etkisini bırakabilir.

Jet Lag

Jet Lag’den ne kadar etkileneceğiniz aslında birçok parametrenin bir araya gelmesi ile belli olur. Yani buna sağlık sorunlarınız, seyahate çıkma saatiniz, seyahat konforunuz, seyahat uzunluğu, uykunuzu alıp almadığınız ve hatta psikolojik durumunuz dahi etkilidir.

Jet Lag Olduğumu Nasıl Anlarım? Jet Lag’in Belirtileri Nelerdir?

Ortalama bir JetLag probleminde ilk olarak yorgunluk ve üşengeçlik durumuyla karşılaşılır. Buna ek olarak uykusuzluk da Jet Lag’in olmazsa olmaz belirtileri arasında kabul edilir. Uyanmakta zorluk yaşama, asabiyet problemi, dikkat dağınıklığı, yapılacak işe odaklanamama, hafıza küçülmesi, mide bozukluğu, ishal gibi etkiler ile de karşılaşmak oldukça mümkündür.

Daha ileri aşamalı Jet Lag’lerde ise kusma, terleme ve yoğun ateş gibi belirtiler gözlenmiştir. Ancak rahatsızlığın tam olarak doğru tespit edilmesi adına bir doktora başvurulması önerilmektedir.

Japonya ve Japon kültürü üzerine hazırladığımız eğlenceli listemize göz atmak ister misiniz? Cevabınız evet ise aşağıdaki görsele tıklayarak içeriğe ulaşabilirsiniz!

https://fakirhane.com/japonya-ve-japonlar-hakkinda-bilmediginiz-13-gercek/2020/2871/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir