Jet Lag
Yaşam/Hobi,  Nedir ?

Jet Lag Olmamak İçin Yapılması Gereken 6 Tavsiye

Uzun uçuşlar karşısında biyolojik saatinizin bozulmasına sebep olan Jet Lag problemi ne yazık ki kesin çözümü olmayan bir rahatsızlıktır. Ancak bazı küçük ipuçları sayesinde Let Lag’e karşı korunmak ya da bu problemi minimize etmek mümkündür. Uçuştan önce faydalanabileceğiniz bu 5 altın bilgi sayesinde Jet Lag’inizi olabildiğince azaltabilirsiniz!

1. Akşam saatlerinde inebileceğiniz bir rezervasyon yaptırınız.

Jet Lag

Uçaktan indiğinizde büyük bir yorgunluk ve ağırlık hissi ile karşılaşacaksınız. Bunun için akşama doğru uçaktan inmeniz, bir an önce uyumanız adına gayet doğru bir hareket olacak ve zamanınızı doğru değerlendirmiş olacaksınız.

2.  Uçakta uyumaya çalışınız.

Uyumak

Jet Lag’in en büyük belirtilerinden birinin uykusuzluk ve sersemlik hali olduğunu biliyorsunuz. Buna karşın uçakta mümkün olduğu kadar uyumanız size iyi gelecektir.

3. Bol bol su içiniz.

Su

Jet Lag için en işe yarar çözümlerden bir tanesi, vücudun su ihtiyacını karşılamaktır. Eğer gün içinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu oranda su tüketmiyorsanız uçuşunuzdan birkaç gün önce bu durumu düzene sokmaya başlayınız.

4. Varacağınız yere bir gün önceden gitmeye çalışınız.

Jet Lag

Her ihtimale karşı, eğer Jet Lag ile işe yarar bir mücadele gerçekleştiremezseniz bir gün öncesinden gideceğiniz yere varmış olmak size iyi gelecektir. Jet Lag’inizi kontrol altına almak için fazladan bir gün elinize geçecek ve işleriniz üst üste gelip sıkışmayacaktır.

5. Alkol ve kafeinden uzak durunuz.

Kahve

Uçuş yapacağınız gün alkol ve kafein tüketmemeniz uyku düzeninizi dengeye koymanız açısında size oldukça yarar sağlayacaktır. Aksi taktirde ya çok uykunuz gelecek ya da epeyce uykunuz açılacaktır. İki durum da Jet Lag için oldukça tehlikeli faktörlerdir. Sağlıklı bir uyku almak için uçuş günü daha sağlıklı içecekler tüketmekte yarar var.

6. Düzenli nefes almaya dikkat ediniz.

Nefes

Uçağa bindiğimizde soluduğumuz oksijen oranı, normalde aldığımızdan %5 ila %10 arası bir düşüş yaşayacaktır. Uzun mesafeli uçuşlarda saatler boyunca bu oksijen ile solunum gerçekleştirmek, kolay alışılır bir durum değildir. Bunun için düzenli ve sık bir şekilde nefes egzersizleri yapmaya çalışınız.

Bu içeriğimizi beğendiyseniz Jet Lag nedir, nasıl tedavi edilir, belirtileri nelerdir gibi pek çok soruyu cevapladığımız aşağıdaki içeriğimize de göz atabilirsiniz!

https://fakirhane.com/zengin-hastaligi-olarak-bilinen-jet-lag-nedir/2020/2931/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir