2020 Tribeca Film Festivali
Başlıklar

2020 Tribeca Film Festivali, Coronavirüs Sebebiyle İptal Edildi

Robert De Niro öncülüğünde 2002 yılında hayata geçirilen Tribeca Film Festivali, bu yıl Corona Virüsü sebebiyle iptal edildi. Dünyada hızla yayılmaya başlayan virüs, pek çok etkinlik ve organizasyonu etkilediği gibi Tribeca Film Festivali’nin de gerçekleşmesine mani oldu.

2002 yılında Jane Rosenthal, Robert De Niro ve Craig Hatkoff tarafından kurulan Tribeca Film Festivali; 11 Eylül 2001 yılında gerçekleşen ikiz kuleler saldırısından sonra Amerikan toplumunun huzurunu iyileştirmek adına motivasyon kaynaklı üretilmiş bir film festivaliydi. Bu çizgide yayın hayatına devam eden platform, başta yeni sinemacıları olmak üzere pek çok eseri bünyesine dahil ederek dünyaya tanıtmak için elinden geleni yaptı.

Ancak bu yıl Çin’in Wuhan bölgesinden yola çıkarak dünyayı kabusa çeviren Corona Virüsü sebebiyle, Tribeca Film Festivali’nin iptal edildiği öğrenildi. Binlerce kişinin katılım göstereceği tahmin edilen sinema organizasyonun yeterli önlemleri alamayacağı için halkın sağlığını tehlikeye atmamak adına böyle bir karar aldığı paylaşıldı.

2020 Tribeca Film Festivali, Belirsiz Bir Tarihe Ertelendi!

Daha önceden de sizlere bilgilendirdiğimiz gibi, Tribeca Film Festivali’nin bu yılki programında çok sayıda seçki ve 33 ülkeden 115 adet film programa dahil olmuştu. Bu filmlerin 95 tanesi dünya prömiyerini Tribeca’da gerçekleştirecekken; aynı zamanda Gasper Noe imzalı Lux Æterna gibi daha önceden sınırlı sayıda gösterim imkanı bulmuş yenilikçi yapımlara da yer verilecekti.

2020 Tribeca Film Festivali

Fakat böyle bir etkinliğin, dünyanın sağlık krizini tetikleyen Corona Virüsü kaygısı nedeniyle gerçekleşmemesinin daha doğru olacağı yönünde karar kılındı. Etkinliğin gerçekleşeceği New York eyaletinde şu anda açıklanan resmi rakamlara göre 328 kişide Korona Virüsü vakasının tespit edildiği doğrulandı. Ancak korkutucu olan şu ki; eyalet yönetimi gelecek haftalarda bu rakamın katbekat artış gösterebileceğini öngörüyor.

2020 Tribeca Film Festivali etkinliğinin iptal edilmesi ile alakalı olarak resmi elden çıkan açıklama, organizasyonun CEO koltuğunda bulunan Jane Rosenthal tarafından gerçekleştirildi. Rosenthal, sinemaseverler için bu üzücü haberi şu cümleler ile dile getirdi:

New York Valisi Andrew Cuomo’nun yeni Corona Virüsü salgınının yayılması nedeniyle 500 ya da daha fazla kişinin bir araya gelmesini yasakladığı duyurusundan yola çıkarak; 19. Tribeca Film Festivali’ni erteleme konusunda zor da olsa bir karar verdik. Çalışmalarını izleyicilere ulaştırmak adına Tribeca’yı bir platform olarak gören arkadaşlarımızı, film yapımcılarını ve hikaye anlatıcılarını desteklerken, öte yandan halkın sağlığını ve güvenliğini sağlamayı taahhüt ediyoruz. Şimdilerde düşündüğümüz yeni planlarımız ile kısa süre içerisinde yeniden karşınıza çıkacağız.

2020 Tribeca Film Festivali

15 Nisan – 26 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan ve ancak salgın krizi sebebiyle iptal olan festivalin önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni bilgiler doğrultusunda başka formlar ve yeni yollarla birlikte sinema seyircilerine ulaştırılabileceği öngörülüyor. Rosenthal’ın yaptığı bu açıklamaya dayanarak; belki de 2020 Tribeca Film Festivali’nin dijital platformlar vasıtasıyla tüm dünyaya naklen şekilde iletilebileceği ihtimalinin söz konusu olabileceğini düşünüyoruz.

Ayrıca iptal olan 19. Tribeca Film Festivali’nin planlanan festival seçkisine aşağıdaki görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://fakirhane.com/robert-de-nironun-kurdugu-tribeca-film-festivali-2020-seckisini-duyurdu/2020/2770/

Bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir