Koronavirüsü
Tuhaf,  Başlıklar

Koronavirüsü Sayesinde Hayatımıza Giren 10 İlginç Kelime

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatı neredeyse durma noktasına getiren Koronavirüsü halen daha ciddiyetini korumaya devam ediyor. Uzmanlar salgınla mücadele etmek için elinden geleni yaparken, öte yandan insanlar karantina günlerinde geçirdikleri yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışıyor. Hal böyleyken ortaya pek çok yeni kavram, pek çok yeni kalıp tabir ortaya çıkıyor! İşte Koronavirüsü enfeksiyonu ile birlikte sosyal medyada hayatımıza giren yeni kelimeler…

Koronavirüsü Sözlüğü

1. Covidiota

Bütün ülkelerde uzmanların vatandaşlarına gerek olmadıkça evden çıkmamaları gerektiği yönünde açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Ancak buna rağmen pek çok insan arkadaşları ile eğlenmek amacıyla buluşuyor, parti düzenliyor, içki içiyor ve eğlenceli vakit geçiriyor. İspanyolca bir kelime olan Covidiota ise bu izolasyon kurallarına uymadan kişiler için tabir ediliyor.

2. Corona-cuts

Koronavirüsü döneminde kuaförlerin kapanması ile pek çok insan saçlarını evde kendi başlarına kesmek zorunda kaldı. Elbette bu durum çoğu zaman facia ile sonlandı ve nihayetinde ortaya bu kelime çıktı.

3. Coronasplaining

İngilizce ‘Mansplaining’ kelimesinden ilham alarak değiştirilen Coronasplaining kelimesi, Koronavirüsü konusunda pek de bilgisi olmadan başkalarına bilgi vermeye çalışan insanlar için kullanılıyor.

4. Covidiot

Koronavirüsü izolasyon kurallarına sadık kalmayan, bu konuda oldukça sorumsuz hareket eden insanlara deniyor.

5. Morona

Koronavirüsü ile ilgili haberleri izlerken dünyanın farklı noktalarından pek çok insanın oldukça saçma hareketler yaptığına şahit oluyoruz. Bu tip kişiler için sosyal medyada Morona kelimesi tercih ediliyor.

6. Zoom-room

Zoom ile görüntülü konuşma yapma esnasında evimizin pis ve dağınık olan köşeleri yerine daha düzenli ve tertipli olan bir noktada konuşlanırız. Evinizin kamera önünde güzel görünen noktaları için artık Zoom-room kalıbını kullanabilirsiniz.

7. Zoom-boom

Zoom’da yaptığınız konferans görüşmeleri esnasında bir kişinin ya da birilerinin yayını ele geçirmesi, muhabbeti alt üst etmesine denir.

8. Zumped

Zoom konuşması sırasında bir kişinin sohbetten ayrılması. Daha doğrusu sohbetten çıkarılması da diyebiliriz. Hatta Zumped kelimesi karantinadan önce sevgili olan bir çiftin karantina sırasında Zoom ile ayrılması durumunda da ifade edilmektedir.

9.  On-Nomi

Barların ve eğlence mekanlarının kapanmış olması ile beraber Japonya’da yepyeni bir trend başladı. Artık arkadaş grupları görüntülü konuşma programları vasıtasıyla bir araya geliyor ve herkes kendi evlerinde içkilerini içerek sanal bir birliktelik yaşıyorlar.

10. Koronafobi

Ülkemizde de kullanılan Koronafobi, yahut Coronafobia kelimesi kişinin kendini hasta sanması durumunda kullanılıyor. Koronavirüsü enfeksiyonu kaptığını zanneden insanlar psikolojik olarak bazı belirtiler yaratıyor ve endişeye giriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir