Facebook Messenger Alternatifi 5 Mesajlaşma Uygulaması
Arkadaşlarınız ve aileniz ile sohbet etmek için Facebook Messenger uygulaması dışında yeni bir mobil aplikasyon mu arıyorsunuz? Bu konuda haklı olabilirsiniz; zira son yıllarda güvenlik önlemleri açısından Facebook’un pek de iyi bir seçenek olmadığını görüyoruz.
Artık mesajlaşmak için Facebook Messenger’ı ya da yine Facebook şirketi tarafından geliştirilen Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaları kullanmanıza hiç gerek yok. İşte sizler için hazırladığımız alternatif anlık mesajlaşma uygulamaları…
5. WeChat
Facebook Messenger uygulamasında yapabileceğiniz her şeyin çok daha fazlasını gerçekleştirebileceğiniz WeChat aplikasyonu indirmek isteyenler için benzersiz özellikler vadediyor. Öncelikle rahatlıkla mesajlaşma işleminizi tamamlayabileceğiniz WeChat’te görüntülü arama ve sesli arama yapma özellikleri de bulunmaktadır. Platformun en kendine has özelliği ise WeChat Arkadaş Radarı fonksiyonudur. Bu özellik sayesinde konumunuza yakın olan WeChat kullanıcıları ile arkadaş olabilir, akabinde sohbet etmeye başlayabilirsiniz.
4. Viber Messenger
Tüm dünyadan insanlar ile anlık mesajlaşmalar, görüntülü ve sesli aramalar yapabileceğiniz Viber uygulaması ücretsiz ve güvenli bir konuşma servisidir. Viber’in en dikkat çekici özelliği ise 250 kişilik grup sohbetleri kapasitesi olarak öne çıkmaktadır. Her zevke hitap eden pek çok Viber topluluğu eğlenceli vakitler geçirmeniz adına sizleri bekliyor.
3. LINE
WhatsApp ya da Facebook Messenger’a ait neredeyse tüm özellikleri kullanabileceğiniz LINE uygulaması karakteristik işlevleri ile özel bir kitle yaratmış durumda. Dilerseniz LINE aplikasyonunu sadece mesajlaşmak için kullanabilirsiniz. Ancak bunun yanı sıra LINE Out özelliği sayesinde uluslararası aramalar yapabilir, arkadaşlarınıza fikir danışmak üzere LINE anketi oluşturabilir, Face Play gibi eğlenceli oyunlara katılabilir ya da Keep adlı özel depolama alanı ile mesaj ve görüntülü arşivi oluşturabilirsiniz.
2. Hangouts
Google’ın mesajlaşma uygulaması olarak bildiğimiz Hangouts, temel mesajlaşma işlevlerinin yanı sıra Google’ın diğer çeşitli servisleri ile entegreli olarak çalışmaktadır. Örneğin Google Voice ile mesajlarınızı sesli okuyabilir yahut internete bağlı olmayan arkadaşlarınıza dahi SMS gönderebilirsiniz. Ayrıca görüntülü grup sohbetleri için Hangouts kişi kapasitesi olarak 10 kişi ile sınırlıdır. WhatsApp’ın görüntülü grup konuşmaları için 8 kişiye kadar izin verdiğini hatırlatmak isteriz.
1. Telegram
Facebook Messenger uygulamasında yapmak istediğiniz her şeyin daha fazlasını sunan Telegram aplikasyonu indirmek isteyenler için harikulade özellikler barındırıyor. Kullanıcı güvenliği konusunda asla taviz vermeyen Telegram, üçüncü taraflara kullanıcıların verilerini asla dağıtmayacaklarının ısrarla altını çiziyor. Bunun yanı sıra her zaman ücretsiz kalacağını belirten uygulama reklamsız ve abonelik olmadan hizmet vermesiyle dikkat yaratıyor. Telegram’ın diğer uygulamalardan en temel farkı ise her çeşit sosyal gruba hitap eden Telegram Toplulukları diyebiliriz. Ayrıca Telegram’da gizli sohbetler yapmak ve verilerinizi kaydetmeden platformdan çıkmak mümkün.
2 Yorum
Geri bildirim:
Geri bildirim: